- Konu Yazar
AdSense hesabınız yasaklandıysa (askıya alındı veya devre dışı bırakıldıysa), mevcut yasağı kaldırmak için belirli adımları izlemeniz gerekir. Bu süreç, yasağın nedenine bağlı olarak değişiklik gösterir. Belirli sebeplerden dolayı hesaplar yasaklanır örnek olarak bot trafiği, sahte tıklama, uygunsuz içerik, çoklu spam hesap kullanımı vs vs..
Öncelikle hesabınız neden yasaklandı bunu öğrenmemiz gerek, hesabınız devre dışı bırakıldığında Google size bir mail gönderir ve neden yasaklandığınızı belirtir.
Peki yasaklanma sebebimi öğrendim sonrasında nasıl itiraz edeceğim derseniz;
*
Google Ads hesabınızda sağ üst köşedeki Araçlar simgesini tıklayın.
"Kurulum" altında Politika yöneticisini tıklayın .
Soldaki "Politika sorunları" sekmesinde, politika ihlali içeren tüm reklamlara ilişkin ayrıntıları bulacaksınız.
İtiraz Et'i tıklayın.
Seçtiğiniz reklamlardan herhangi biri itiraza uygun değilse hangi reklamların uygun olmadığını gösteren bir mesaj alırsınız.
"İtiraz nedeni"nin altında Karara itiraz et veya Politikaya uymak için yapılan değişiklikler seçeneğini seçin.
"Aşağıdakilere itiraz edin" altında, itiraz etmek istediğiniz reklamları seçin.
Gönder'i tıklayın
*
Yada direkt olarak google yardım merkezinden adsense yardım menüsünü kullanarak destek talebi oluşturabilirsiniz.
Örnek itiraz metni;
Öncelikle hesabınız neden yasaklandı bunu öğrenmemiz gerek, hesabınız devre dışı bırakıldığında Google size bir mail gönderir ve neden yasaklandığınızı belirtir.
Peki yasaklanma sebebimi öğrendim sonrasında nasıl itiraz edeceğim derseniz;
*
Google Ads hesabınızda sağ üst köşedeki Araçlar simgesini tıklayın.
"Kurulum" altında Politika yöneticisini tıklayın .
Soldaki "Politika sorunları" sekmesinde, politika ihlali içeren tüm reklamlara ilişkin ayrıntıları bulacaksınız.
İtiraz Et'i tıklayın.
Seçtiğiniz reklamlardan herhangi biri itiraza uygun değilse hangi reklamların uygun olmadığını gösteren bir mesaj alırsınız.
"İtiraz nedeni"nin altında Karara itiraz et veya Politikaya uymak için yapılan değişiklikler seçeneğini seçin.
"Aşağıdakilere itiraz edin" altında, itiraz etmek istediğiniz reklamları seçin.
Gönder'i tıklayın
*
Yada direkt olarak google yardım merkezinden adsense yardım menüsünü kullanarak destek talebi oluşturabilirsiniz.
Örnek itiraz metni;
Konu; AdSense Hesabımın Haksız Yere Devre Dışı Bırakılması Hakkında İtiraz
Sayın Google AdSense Ekibi,
Hesabımın devre dışı bırakıldığına dair aldığım e-posta sonrasında büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadım. Bu durumun sebebini daha iyi anlayabilmek adına AdSense politikalarını detaylı bir şekilde inceledim.
Hesabımın devre dışı bırakılmasına neden olan [geçersiz tıklamalar/politika ihlali gibi sorun] ile ilgili olarak şunları belirtmek isterim:
Hesabımın yeniden etkinleştirilmesi için itirazımı değerlendirmenizi rica ediyorum. Google AdSense politikalarına uygun şekilde çalışmaya devam edeceğim.
İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Sayın Google AdSense Ekibi,
Hesabımın devre dışı bırakıldığına dair aldığım e-posta sonrasında büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadım. Bu durumun sebebini daha iyi anlayabilmek adına AdSense politikalarını detaylı bir şekilde inceledim.
Hesabımın devre dışı bırakılmasına neden olan [geçersiz tıklamalar/politika ihlali gibi sorun] ile ilgili olarak şunları belirtmek isterim:
- (Geçersiz Tıklamalar İçin): Sitemdeki trafik kaynaklarını analiz ettim ve şüpheli tıklama aktiviteleri tespit ettim. Bu tıklamaların benim bilgim dışında gerçekleştiğini düşünüyorum. Güvenliği artırmak adına gerekli önlemleri aldım: IP filtreleme, trafik analiz araçları kullanımı ve reklam tıklamalarını teşvik edebilecek içerikleri kaldırdım.
- (Politika İhlali İçin): Hangi içeriklerin politikaya aykırı olabileceğini gözden geçirdim. İhlal olabilecek tüm içerikleri düzelttim veya kaldırdım. Ayrıca, AdSense politikalarına daha uyumlu hale getirmek için sitemde kapsamlı düzenlemeler yaptım.
Hesabımın yeniden etkinleştirilmesi için itirazımı değerlendirmenizi rica ediyorum. Google AdSense politikalarına uygun şekilde çalışmaya devam edeceğim.
İlginiz ve anlayışınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,