bigmoney
Yeni Üye
- Konu Yazar
VidIQ Nedir?
VidIQ, YouTube'da video yayınlayanlar için geliştirilmiş bir Chrome eklentisi. Kanalınızın performansını artırmak için bayağı şey sunuyor. Benim en sevdiğim özelliklerinden biri anahtar kelime analizi; neyin aranıyor olduğunu, hangi kelimelerle daha çok kişiye ulaşacağını net görebiliyorsunuz. Rakip kanallara bakıp ön plana çıkan videolarını ve kullandıkları etiketleri bile analiz edebiliyorsunuz.VidIQ’nun Özellikleri
Anahtar Kelime Araştırması: Diyelim ki yeni bir video fikiriniz var ama hangi kelimeleri kullanmalıyım diye düşünüyorsunuz. VidIQ bu konuda yardımcı oluyor. Arama hacmi ve rekabet düzeyini çıkarıyor karşınıza. Mesela benim yemek tarifleri videolarım için "1 dakikada hızlı tarifler, öğrenci evi için yemek tarifleri vb." gibi öneriler sundu.Etikette Rakip Analiz ve Önerilme: VidIQ bu konuda resmen dedektif gibi çalışıyor. Rakiplerin hangi etiketleri kullandığını, hangi videolarının tuttuğunu rahatça öğrenebiliyorsunuz. Rakip kanallarınızın etiketlerinden kendi videonuzda kullanarak kullandığınız kanalın önerilen videolarında öne çıkabilirsiniz.
Etiket Optimizasyonu: Videoyu yüklerken etiket koyma kısmı genelde çoğu kişinin kafasını karıştırır. "Acaba ne yazsam daha iyi olur?" diye düşünmeye gerek kalmıyor. VidIQ hem mevcut videonuza hem de yeni çekeceğiniz videolara uygun etiketler öneriyor.
SEO Puanlama: VidIQ, videolarınızın SEO düzeyini 100 üzerinden puanlıyor. Bu puanları kullanarak hangi eksiklerin olduğunu kolayca anlayıp düzeltebilirsiniz.
Thumbnail Analizi: Bu kısım da oldukça önemli. Thumbnail'larınızı (kapak resimleri) inceleyip "Daha dikkat çekici olabilir mi?" diye size öneriler sunuyor.
Nasıl Kurulur ve Kullanılır?
Eklentiyi Yükleyin: Google'dan "VidIQ Chrome" yazın, çıkan linkten indirin ve tarayıcınıza ekleyin. Bu kadar basit.YouTube Hesabınızı Bağlayın: Eklentiyi kurduktan sonra YouTube hesabınızla bağlantı kurmanız gerekiyor. Merak etmeyin, çok kolay bir adım.
Anahtar Kelime Analizi Yapın: Video fikirlerinizi girip hangileri daha iyi iş yapar diye bakabilirsiniz. "Hangi kelimelerde rekabet az?" gibi sorulara cevap buluyorsunuz.
Performans Takibi: VidIQ sayesinde hangi videonuz iyi iş yapmış, hangisi beklentinin altında kalmış detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.
Kendi Deneyimlerim
Bende farkı ne oldu diye soracak olursanız, videolarıma daha doğru etiketler koyduktan sonra izlenme oranlarımda ciddi bir artış gözlemledim.Bu arada hocamızın burada bulunan konusunda VidIQ hakkında bir kısım var ordan da nasıl çalıştığını anlayabilirsiniz.